PSV heeft Götze en Madueke terug voor duel met Feyenoord

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan zondag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (16.45 uur) weer beschikken over middenvelder Mario Götze en aanvaller Noni Madueke. Verdediger André Ramalho is er waarschijnlijk niet bij in De Kuip.

"Voor Ramalho ziet het er niet heel goed uit. Hij heeft geen zware blessure, maar zijn enkel is toch wat pijnlijk. De kans dat hij er zondag bij is, acht ik niet al te groot", zei Schmidt in zijn vooruitblik op het duel met de nummer 3 van de Eredivisie. "Ik verwacht Götze en Madueke terug bij de wedstrijdselectie. Mario is hersteld van de griep die hem vorig weekend parten speelde, Noni traint al weer enkele dagen voluit mee met de groep."

Schmidt hoopt zondag in de race te blijven voor de landstitel. Eerder op de dag, om 14.30 uur, neemt koploper Ajax het in Alkmaar op tegen AZ. "We moeten er alles aan doen om in de race te blijven voor het hoogst haalbare. Daarnaast kunnen we de voorronde van de Champions League veiligstellen", aldus Schmidt, die het gat met Feyenoord kan vergroten tot 10 punten.

Situatie

"De situatie is al enige tijd hetzelfde en we weten wat ons te doen staat. We moeten onze laatste drie wedstrijden winnen en de rest moeten we afwachten. Het heeft geen zin om te veel met de concurrent bezig te zijn. We geloven uiteraard nog steeds in het hoogst haalbare. We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Ik heb er vertrouwen in."

PSV treft in Feyenoord een ploeg in euforische stemming. De Rotterdammers plaatsten zich donderdag ten koste van Olympique Marseille voor de finale van de Conference League. "Ze maken een prima seizoen door, waarin ze goed voetbal spelen. Onder leiding van een uitstekende coach presteren ze naar behoren", aldus de trainer. "Het is voor mij geen toeval dat ze in de finale van de Conference League staan. We verwachten een zware wedstrijd. We hebben dit seizoen al meerdere malen een hoog niveau gehaald. Dat moeten we komend weekend wederom opbrengen."

Ook onder anderen Carlos Vinicius en Phillipp Mwene ontbreken bij PSV, dat vooral in defensief opzicht personele problemen kent. Armando Obispo en Olivier Boscagli zijn er ook niet bij.