PSV houdt hoop op terugkeer spits De Jong

EINDHOVEN (ANP) - PSV houdt hoop dat Luuk de Jong deze transferperiode terugkeert in Eindhoven. Daarbij is de club wel afhankelijk van Sevilla, de huidige werkgever van de spits. De Spanjaarden zullen in de richting van PSV moeten bewegen, zei Marcel Brands, die als algemeen directeur is teruggekeerd bij PSV.

"Natuurlijk willen we De Jong", aldus Brands. "Maar we hebben wel de nodige afwegingen te maken. De afschrijvingen op De Jong zullen hoog zijn en normaal gesproken zit er verder geen restwaarde meer op hem. Wat is voor ons verantwoord? Luuk brengt natuurlijk veel extra’s mee. Naast doelpunten zorgt hij voor volwassenheid in de selectie en heb je direct een echte leider in huis. We willen natuurlijk een heel goede as hebben, daar hoort een goede spits bij. Dus kijken we juist bij De Jong ook naar die extra zaken. Kan hij bijvoorbeeld Madueke of Cody Gakpo nog beter maken?"

De 31-jarige De Jong voetbalde van 2014 tot 2019 voor PSV en behaalde met de Brabanders drie keer de landstitel. Bij de Spaanse club Sevilla heeft De Jong nog een contract tot 2023. Afgelopen seizoen speelde de spits op huurbasis voor FC Barcelona.