PSV huurt verdediger Hoever van Wolverhampton Wanderers

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft de selectie versterkt met Ki-Jana Hoever. De Eindhovense club huurt de 20-jarige Nederlandse verdediger voor een seizoen van Wolverhampton Wanderers, waar hij nog onder contract staat tot de zomer van 2025.

In de huurovereenkomst is geen optie tot koop opgenomen. Dat was volgens John de Jong, directeur voetbalzaken bij PSV, voor Wolverhampton "op dit moment onbespreekbaar". "Zij hebben nog maar kort geleden een fikse transfersom voor Ki-Jana betaald. Wij wilden het risico tot wekenlange onderhandelingen niet lopen en hebben daarom snel gehandeld."

De Jong noemt het belangrijk dat Hoever al vroeg in de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan aansluiten. "Hij heeft ontzettend veel talent en niet voor niets op jonge leeftijd al tientallen wedstrijden in de Premier League gespeeld." Hoever is gehaald voor de positie van rechtsback. "Dat is in onze ogen zijn sterkste positie", aldus De Jong.

Hoever is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, dat hem in 2018 kwijtraakte aan Liverpool. Wolverhampton nam de speler twee jaar later over. Afgelopen seizoen kwam Hoever tot acht competitiewedstrijden en het seizoen daarvoor tot twaalf.

PSV trok eerder deze week de doelmannen Walter Benítez en Boy Waterman al aan.