PSV kent de kracht van Granada

GRANADA (ANP) - PSV kent de kracht van Granada maar al te goed. Op 22 oktober ging de ploeg van trainer Roger Schmidt in de eerste groepswedstrijd van de Europa League thuis onderuit tegen de Spaanse club (1-2). Donderdag is de Eindhovense ploeg gebrand op revanche tegen de koploper in poule E.

"We speelden een goede eerste helft en werden geklopt door een standaardsituatie en een aantal slimme acties", blikte aanvoerder Denzel Dumfries terug op het eerste duel. "We weten nu hoe slim en agressief ze kunnen zijn en daar moeten we op voorbereid zijn."

Dumfries onderkende het belang voor PSV van het duel in Granada. "Je stelt bepaalde doelen voorafgaand aan het seizoen en één daarvan is om na de winter actief te zijn in de Europa League. Dat willen we behalen en daarvoor is het zeer belangrijk om te winnen."

Granada heeft aan een gelijkspel genoeg om na vijf speelronden al zeker te zijn van de volgende ronde. Voor nummer 2 PSV telt feitelijk alleen de winst, anders is de kans groot dat nummer 3 PAOK de Eindhovense club passeert op de ranglijst. De Griekse ploeg speelt donderdagavond tegen de zwakke hekkensluiter Omonia Nicosia.

Kritiek Schmidt

Schmidt liet, vanwege het belang van het duel in Granada, bijna zijn gehele basisploeg zondag tegen Sparta Rotterdam (1-0) op de bank. Toen het lang 0-0 bleef, kwamen enkele bepalende spelers alsnog in actie. Schmidt kreeg na afloop de nodige kritiek voor zijn tactische keuze.

"Het maakt me niet uit wat mensen ervan vinden", liet de Duitse coach weten. "Het is een zeer speciale tijd, die veel vraagt van mijn spelers. Ik weet precies hoe fit mijn spelers zijn en ik moet goed over ze waken dat ze niet geblesseerd raken. We willen op alle fronten meedoen en het is onmogelijk om elke wedstrijd met dezelfde elf te spelen."

Dumfries viel zijn trainer bij. "Het is een moeilijk seizoen, waarin we veel wedstrijden snel achter elkaar spelen. Het was het juiste moment om extra rust te pakken en beter te herstellen."

Mohamed Ihattaren is in Spanje weer van de partij. De middenvelder ontbrak in de laatste twee duels, omdat hij vermoeid was. Ook aanvaller Joël Piroe is terug in de groep. Middenvelder Mauro Júnior (niet fit) ontbreekt.