PSV met Boscagli en Viergever tegen Olympiakos

EINDHOVEN (ANP) - Olivier Boscagli doet donderdag mee in de thuiswedstrijd van PSV tegen Olympiakos Piraeus in de return van de eerste knock-outronde van de Europa League. De Franse verdediger viel vorige week in de eerste ontmoeting tussen de twee clubs voor rust uit met een hoofdwond. Boscagli miste door die blessure zondag de thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen Vitesse (3-1).

Nick Viergever verving Boscagli tegen de Arnhemmers. De oud-Ajacied heeft tegen Olympiakos opnieuw een basisplaats. PSV begint het duel namelijk met vijf verdedigers. Naast Boscagli en Viergever staat Jordan Teze in het centrum. Aanvoerder Denzel Dumfries (rechts) en Philipp Max (links) zijn de backs.

Op het middenveld kan trainer Roger Schmidt niet beschikken over de geschorste Ibrahim Sangaré. Ryan Thomas neemt nu de plek naast Pablo Rosario, de andere controlerende middenvelder, in. Mario Götze speelt als aanvallende middenvelder kort achter de twee spitsen Eran Zahavi en Donyell Malen.

Schmidt liet tegen Vitesse Teze, Max, Götze en Malen op de reservebank beginnen omdat ze volgens de Duitser niet fit genoeg waren voor het spelen van een gehele wedstrijd. Malen scoorde als invaller één keer, Götze twee keer.

Mohamed Ihattaren keert, nadat hij ziek was geweest, terug in de selectie. De middenvelder start op de reservebank. Bij Olympiakos heeft Armindo Bruma, die door PSV wordt verhuurd aan de Griekse koploper, voorin opnieuw een basisplek.

PSV verloor de eerste wedstrijd met 4-2 en moet dus sowieso twee keer scoren om kans te houden op een plek in de achtste finales.

Opstellingen PSV: Mvogo; Dumfries, Teze, Viergever, Boscagli en Max; Rosario, Götze en Thomas; Zahavi en Malen.

Olympiakos: José Sá; Lala, Rúben Semedo, Ba en Reabciuk; M'Vila, Camara en Bouchalakis; Bruma, El-Arabi en Valbuena.