PSV mist alleen geschorste Sangaré tegen AS Monaco

EINDHOVEN (ANP) - PSV-trainer Roger Schmidt heeft donderdag in de thuiswedstrijd tegen AS Monaco in de Europa League de beschikking over bijna zijn gehele selectie. De Duitser moet het wel stellen zonder Ibrahim Sangaré, die een wedstrijd schorsing uitzit.

De vorige keren dat Sangaré ontbrak, koos Schmidt er vaak voor verdediger Olivier Boscagli door te schuiven naar het middenveld. Armando Obispo vervangt Boscagli dan in het centrum van de defensie naast André Ramalho. Een andere optie voor PSV is om te beginnen met Davy Pröpper.

Schmidt wilde woensdag niet verklappen welke keuze hij maakt. "Boscagli doorschuiven is een optie, maar we hebben meerdere mogelijkheden", zei de coach, die vindt dat PSV niet te lang moet stilstaan bij de afwezigheid van Sangaré. "Tegen Real Sociedad speelden we ook een goede wedstrijd zonder hem, maar hij is wel een sleutelspeler voor ons."

Gewend

Boscagli zelf maakt het niet zoveel uit waar hij komt te spelen, zei hij. "Ik ben het nu gewend. Eerst was de switch van verdediging naar het middenveld wel wat lastiger. Nu gaat mij dat goed af. Ik ben zelf in Monaco geboren. Ik vind het mooi om dan nu tegen die club te mogen spelen."

Ryan Thomas ontbrak afgelopen weekeinde tegen PEC Zwolle (3-1) wegens een lichte knieblessure. De Nieuw-Zeelander is op de weg terug. Schmidt: "Hij volgde een individuele training. Dat ging goed. We houden de optie open dat hij morgen op de bank zit. Misschien dat hij dan nog een aantal minuten kan spelen. Zo niet, dan waarschijnlijk zondag tegen Ajax."

PSV en AS Monaco gaan aan kop in groep B met 4 punten uit twee duels. "Monaco kwalificeerde zich, net als wij, bijna voor de Champions League. Het is een uitstekend team met sterke individuen", vindt Schmidt.