PSV nog zonder Götze en Gakpo, basisplaats voor Vertessen

DEN HAAG (ANP) - PSV begint de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag in de Eredivisie zaterdag nog zonder Mario Götze en Cody Gakpo. Beide spelers hervatten donderdag de training, maar zijn nog niet fit genoeg om in Den Haag mee te doen. Götze kwam eind december voor het laatst in actie, Gakpo staat sinds half januari aan de kant.

Eran Zahavi en Donyell Malen vormen het spitsenduo bij PSV. Op het middenveld kiest trainer Roger Schmidt opnieuw voor zijn twee vaste controleurs Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré. Ryan Thomas en Yorbe Vertessen zijn de andere twee middenvelders. Vertessen maakt daarmee zijn basisdebuut in de Eredivisie, hij kwam al wel tot drie invalbeurten.

Aanvoerder Denzel Dumfries krijgt rust van Schmidt en start op de reservebank. Mohamed Ihattaren, die woensdag in de met 2-1 verloren bekerwedstrijd tegen Ajax werd gewisseld voor Vertessen, blijft ook buiten de basis.

Jordan Teze neemt de plaats van Dumfries rechts in de verdediging over. Timo Baumgartl start centraal in de defensie met Olivier Boscagli. Philipp Max is linkerverdediger, Yvon Mvogo keert terug onder de lat.

Opstelling PSV: Mvogo; Teze, Baumgartl, Boscagli en Max; Vertessen, Rosario, Sangaré en Thomas; Zahavi en Malen.