PSV rekent op Zahavi voor thuisduel met PEC Zwolle

EINDHOVEN (ANP) - Trainer Roger Schmidt verwacht dat hij donderdag weer kan beschikken over Eran Zahavi tijdens de thuiswedstrijd van PSV tegen PEC Zwolle. "Ik ga nog even met hem praten, maar ik denk dat hij zo snel mogelijk weer terug wil naar een normale situatie", zei de coach.

De 33-jarige Israëlische Zahavi hervatte dinsdag de training, twee dagen nadat zijn gezin was overvallen in zijn woning in Amsterdam. Overvallers bonden zijn vrouw en kinderen vast en gingen ervandoor met dure spullen. Schmidt kreeg woensdag tijdens een persmoment vragen over of het wel verstandig is dat voetballers dure spullen showen op sociale media. "Ik denk dat het internet voordelen en nadelen heeft", antwoordde de coach. "Maar voetballers en ook mijn kinderen groeien op in deze wereld. Ik denk dat je in het algemeen goed moet nadenken over wat je van je privéleven wil vrijgeven."

Volgens veel media uit Israël neemt Zahavi aan het einde van het seizoen afscheid van PSV en Nederland. "Maar dat zijn speculaties", zei Schmidt. "Daar kan ik niet zoveel mee. Ik heb geen reden om aan te nemen dat hij volgend seizoen niet meer bij ons is."