PSV rondt komst Van Aanholt en Hazard af

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft in de laatste uren van de transferperiode de komst van Patrick van Aanholt en Thorgan Hazard afgerond. Algemeen directeur Marcel Brands liet aan het begin van de avond al weten dat beide spelers tot de zomer op huurbasis in Eindhoven voetballen. Nadat de medische keuring en alle formaliteiten waren afgehandeld, kon PSV de twee aanwinsten presenteren.

De Belgische aanvaller Hazard, de jongere broer van de bij Real Madrid spelende Eden Hazard, neemt het rugnummer 11 over van de naar Liverpool vertrokken Cody Gakpo. PSV huurt de 29-jarige Hazard tot het einde van dit seizoen van Borussia Dortmund. "Een prachtige club met een prachtig shirt", zei de 47-voudig international van de 'Rode Duivels' over PSV, dat derde staat in de Eredivisie. "PSV doet nog mee in de competitie, de beker en in Europa. Ik kijk enorm uit naar de grote wedstrijden."

Linksback Van Aanholt komt op huurbasis over van de Turkse koploper Galatasaray. PSV hoopt de linksback daarna voor nog een seizoen te huren, aldus Brands. "Maar dat salaris is zo hoog, dus dat wordt lastig", zei de algemeen directeur, die tot de komst van de nieuwe technisch directeur Earnest Stewart ook de transferzaken voor zijn rekening neemt.

Terug in Eindhoven

De 32-jarige Van Aanholt speelde in de jeugd enkele jaren voor PSV, maar stapte op jonge leeftijd over naar Chelsea. Via onder meer Vitesse, Sunderland, Crystal Palace en Galatasaray keert de vleugelverdediger nu terug in Eindhoven.

"Ik kan niet wachten om te beginnen", zegt de negentienvoudig international van Oranje, die met rugnummer 30 gaat spelen. "Ik ken al een aantal jongens, zoals Xavi Simons. Het is een leuke en sterke selectie."