PSV slaat weer toe in extra tijd

ZWOLLE (ANP) - PSV heeft voor de tweede keer op rij puntenverlies in de competitie voorkomen door te scoren in blessuretijd. Twee weken terug gebeurde dat tegen FC Twente door een eigen doelpunt. In de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle maakte verdediger Nicolas Isimat-Mirin zondag het verschil door de bal van dichtbij in te tikken: 0-1.

Voor de Eindhovenaren, die de onderliggende partij waren in Zwolle en meerdere keren ontsnapten aan een tegendoelpunt, betekende het de achtste overwinning op rij. Heerenveen blijft de enige ploeg die het team van trainer Phillip Cocu dit seizoen punten afpakte. Dat gebeurde in september.

De laatste drie uitwedstrijden in de eredivisie scoorde PSV liefst zestien keer: 1-7 bij FC Utrecht, 2-5 bij VVV-Venlo en 2-4 bij Vitesse. Tegen PEC waren Hirving Lozano en Jürgen Locadia, de twee topscorers van de eredivisie, vrijwel onzichtbaar.

Flanken

De thuisploeg nam het initiatief, maar deed dat (met de aanvallende kwaliteiten van PSV in het achterhoofd) wel bedachtzaam. Zwolle had het merendeel van de tijd de bal, maar veel gevaar leverde dat niet op. Het elftal van trainer John van 't Schip probeerde PSV vooral pijn te doen via de flanken, waar Derrick Luckassen het lastig had met Youness Mokhtar. De rechtsback deed mee bij de Eindhovenaren omdat Santiago Arias met een blessure ontbrak. Aan de rechterkant zorgden Younes Namli en de opkomende back Kingsley Ehizibue voor gevaar.

PSV werd zelf twee keer gevaarlijk. Luuk de Jong, die terugkeerde in het basiselftal, zag een bal net voor de doellijn worden weggehaald en Diederik Boer redde op een inzet van Jorrit Hendrix. De middenvelder werd kort voor rust, met een gele kaart op zak, al gewisseld door trainer Phillip Cocu.

Slordig

De tweede helft kwam de wedstrijd pas echt los. Zwolle zette PSV onder grote druk en kreeg in de eerste tien minuten drie grote kansen. PSV wankelde en moest zich vooral beperken tot tegenhouden. Het spel van de koploper werd alleen maar slordiger, en het leek een kwestie van tijd totdat Zwolle de score zou openen.

Met het nodige geluk bleven de Brabanders overeind, en in de tegenstoot sloeg de koploper zelf toe. Boer tikte de bal na een kopbal van De Jong voor de voeten van Isimat-Mirin: 0-1.

0 Reacties Doe mee met de discussie →