PSV start voorbereiding op 20 juni en oefent tegen Spaanse clubs

EINDHOVEN (ANP) - PSV begint op maandag 20 juni onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij aan de voorbereiding op het seizoen 2022-2023. Supporters zijn welkom op De Herdgang om de eerste training te volgen. PSV oefent in de voorbereiding onder meer tegen de Spaanse clubs Villarreal (16 juli) en Real Betis (23 juli). Bij Villarreal, dat de halve finales van de Champions League haalde, speelt Oranje-international Arnaut Danjuma Groeneveld.

Beide wedstrijden vinden plaats in het Philips-stadion. Daar wordt op 19 juli ook de traditionele Lichtstadderby tegen FC Eindhoven gespeeld.

PSV gaat weer op trainingskamp naar Duitsland, van 4 tot en met 10 juli. Net als tijdens de afgelopen twee jaar onder de Duitse trainer Roger Schmidt verblijft de selectie op sportcomplex Klosterpforte. Op 9 juli speelt PSV een oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld, dat dit jaar degradeerde uit de Bundesliga.

Voor PSV start het seizoen begin augustus in de derde voorronde van de Champions League. Onder leiding van Schmidt eindigden de Eindhovenaren op de tweede plaats in de Eredivisie achter Ajax. PSV won wel de Johan Cruijff-schaal en de KNVB-beker. Schmidt, die overstapt naar Benfica, wordt opgevolgd door Van Nistelrooij.