PSV strijdt tegen Monaco voor plek in play-offs Champions League

EINDHOVEN (ANP) - PSV wil zich dinsdag plaatsen voor de play-offs van de Champions League. De Eindhovenaren nemen het vanaf 20.30 uur in het Philips-stadion op tegen AS Monaco, de nummer 3 uit de Franse competitie van vorig seizoen.

De eerste wedstrijd tussen beide clubs eindigde vorige week in 1-1. Joey Veerman zette PSV voor rust op voorsprong, waarna Axel Disasi in de 80e minuut voor de gelijkmaker zorgde.

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft tegen Monaco weer de beschikking over Ibrahim Sangaré. De Ivoriaanse middenvelder viel in het eerste duel uit met vermoeidheidsklachten. In de competitiewedstrijd tegen FC Emmen (4-1) kreeg Sangaré zaterdag rust met het oog op het duel van dinsdag.

De winnaar van de ontmoeting tussen PSV en AS Monaco neemt het in de play-offs op tegen Union uit België of de Schotse club Rangers FC, waar Giovanni van Bronckhorst trainer is. Union won de eerste wedstrijd met 2-0. PSV strandde vorig seizoen in de play-offs tegen Benfica, waardoor het deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League misliep.