PSV-trainer Faber blij met Hiddink

EINDHOVEN (ANP) - Guus Hiddink was vrijdag opnieuw een van toeschouwers tijdens de training van PSV. De 73-jarige oud-bondscoach is sinds begin dit jaar adviseur van de technische staf van de Eindhovenaren. Hiddink is twee tot drie dagen per week op trainingscomplex De Herdgang.

"Hij ziet de jongens hier bewegen. Hoe ze samenwerken, hoe ze communiceren. Wat hij ziet, wat hij voelt, dat soort ervaringen deelt hij met mij", aldus interim-trainer Ernest Faber. "Guus spreekt af en toe met spelers. Hij is er goed in om voetballers van verschillende culturen met elkaar te laten samenwerken, daar heeft hij veel ervaring mee. Hij spreekt alle talen. Daarmee deelt hij zijn bevindingen."

Faber trainde de afgelopen weken, in Qatar en Eindhoven, met een grote groep. Bij de interim-trainer, die in december Mark van Bommel verving, kreeg iedereen een nieuwe kans. "Er zullen straks spelers teleurgesteld zijn, maar dat hoort er ook bij. Iedereen is hier professional en wordt goed beloond. Dat mag niet verzanden in er maar een beetje bijlopen."