PSV-trainer Van Nistelrooij geniet in Nijmegen van zijn elftal

NIJMEGEN (ANP) - Ruud van Nistelrooij keek met een goed gevoel terug op de door PSV met 4-2 gewonnen uitwedstrijd tegen NEC. "Ik heb een scherp en agressief PSV gezien, ook aan de bal. Ik heb genoten van mijn team, we hebben een hoog niveau gehaald", zei de coach van de Eindhovenaren.

PSV leidde bij rust al met 3-0. "Na rust maakten we direct de vierde, het was mooi om te zien dat we gewoon doorgingen", aldus Van Nistelrooij. "Olivier Boscagli speelde sterk, hij brengt rust aan de bal. Luuk de Jong voetbalde zijn beste wedstrijd van het seizoen."

Van Nistelrooij was een dag eerder, tijdens een persconferentie op trainingscomplex De Herdgang, vrij fel. "Ik heb mijn gevoel uitgesproken gisteren. Hoe we worden beoordeeld, vind ik te eenzijdig", zei de oud-spits, die daarmee onder meer doelt op het tussentijdse vertrek dit seizoen van aanvallers Cody Gakpo en Noni Madueke. Mede daardoor staat PSV volgens Van Nistelrooij achter op Feyenoord.

Van Nistelrooij zag PSV zaterdag het juiste antwoord geven en hij hoopt dat zijn elftal die lijn doortrekt naar de laatste twee maanden van het seizoen. "We hebben een hoog niveau gehaald vandaag. Dat is goed om te zien."