PSV treedt met verdediger Obispo aan tegen FC Midtjylland

EINDHOVEN (ANP) - PSV begint met centrale verdediger Armando Obispo in het basisteam aan de eerste wedstrijd tegen FC Midtjylland in de derde voorronde van de Champions League (aanvang: 20.00 uur). De 22-jarige Brabander is de vervanger van de Fransman Olivier Boscagli, die geschorst is. Verder heeft trainer Roger Schmidt geen wijzigingen aangebracht in zijn elftal, dat vorige week tegen Galatasaray in Turkije (1-2) aantrad.

Obispo kwam vorig seizoen niet veel in actie voor PSV door een langdurige blessure. In de laatste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht begon hij voor de eerste keer in het basisteam. Hij speelt tegen FC Midtjylland zijn eerste wedstrijd in Europees verband. Routinier Nick Viergever was ook kandidaat om Boscagli te vervangen in het Eindhovense elftal. Op zijn 32e verjaardag moet hij in Eindhoven echter op de bank beginnen.

PSV schakelde in de tweede voorronde Galatasaray uit. FC Midtjylland rekende af met Celtic. De Deense club treedt door een flink aantal coronabesmettingen in de selectie verzwakt aan in het Philips Stadion.

Als PSV de derde voorronde van de Champions League doorkomt, wacht in de play-offs Spartak Moskou of Benfica als tegenstander.