PSV verdedigt in Istanbul ruime voorsprong tegen Galatasaray

ISTANBUL (ANP) - PSV wil zich woensdag ten koste van Galatasaray plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League. De Eindhovenaren verdedigen in Istanbul een voorsprong van 5-1 uit de eerste wedstrijd.

Trainer Roger Schmidt en zijn selectie reisden maandag al naar Turkije om te wennen aan het warme weer. Mohamed Ihattaren (ziek) en Ryan Thomas (blessure) maken geen deel uit van de selectie. De return is niet in het stadion van Galatasaray, maar in dat van Basaksehir. De grasmat in het eigen onderkomen van Galatasaray is niet op tijd klaar om erop te spelen.

Als PSV de volgende ronde bereikt, is daarin Celtic of FC Midtjylland de tegenstander. De Schotse en Deense club speelden vorige week met 1-1 gelijk en staan woensdag opnieuw tegenover elkaar. Uitdoelpunten tellen sinds dit seizoen in Europese clubtoernooien niet meer dubbel.

Mocht PSV ook de derde voorronde overleven, wacht de Brabantse club in de play-offs van de Champions League nog één tegenstander die verslagen moet worden om het hoofdtoernooi te halen.