PSV verlengt contract Ledezma en verhuurt hem

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft het contract met de Amerikaanse middenvelder Richard Ledezma verlengd tot medio 2025. De 22-jarige speler zal echter tijdelijk niet voor de Eindhovenaren uitkomen. Hij wordt verhuurd en ontbreekt daarom ook in de selectie voor de wedstrijd tegen Vitesse om een huurovereenkomst af te ronden. Ledezma gaat naar verluidt spelen bij New York City in zijn geboorteland.

Ledezma kwam tot nu toe 23 keer uit voor de hoofdmacht van PSV. Ook speelde hij 47 duels voor Jong PSV. "Ik ben heel blij dat PSV wederom heeft laten zien dat ze in me geloven", zei de voetballer op de website van PSV. "Nu kijk ik er enorm naar uit om meer ervaring op te gaan doen, dus laten we hopen dat het snel rond komt."

Volgens directeur voetbalzaken Earnest Stewart is het belangrijk voor zijn ontwikkeling dat Ledezma meer speelt. "Hij heeft laten zien dat hij het kan, maar in deze fase van zijn carrière is het belangrijk dat hij minuten maakt. Daarom geven we hem toestemming om een huurdeal af te ronden."