PSV wil zonder Max en Maxi Romero ‘laatste kans’ grijpen

EINDHOVEN (ANP) - PSV wil donderdag tegen Sturm Graz (21.00 uur) "de laatste kans" pakken om te kunnen overwinteren in de Europa League. Dat moeten de Eindhovenaren zien te doen zonder Philipp Max, die nog in quarantaine zit. Maxi Romero heeft deze week een blessure opgelopen.

"Dit is de laatste kans die we hebben. We moeten morgen de drie punten pakken. We hebben veel vertrouwen en weten ook dat we kunnen winnen", zei PSV-trainer Roger Schmidt een dag voor het duel in het Philips Stadion.

"We hebben zaterdag tegen Vitesse laten zien dat we goed kunnen voetballen. We hebben de afgelopen wedstrijden goed gespeeld. We hebben veel gescoord, maar incasseerden ook veel doelpunten. We wilden dat veranderen en dat is tegen Vitesse goed gelukt. De spelers waren gefocust en erg scherp in de verdediging. We hebben daardoor de nul gehouden, en dat is precies waar we voor gingen. Dat is een goede stap."

Derde in de groep

In de selectie van Schmidt ontbreekt verdediger Max nog. Hij zit nog in quarantaine. Wanneer hij negatief wordt getest, kan hij weer meespelen", aldus Schmidt, die positief was over het herstel van spelers als Cody Gakpo en Jordan Teze. "Ze zijn op de goede weg. Ik verwacht dat ze volgende week of die week daarop weer het team kunnen versterken."

Schmidt denkt dat de Argentijnse aanvaller Maxi Romero nog voor de kerst terugkeert.

PSV staat derde in de groep met 5 punten. Sturm Graz heeft slechts 1 punt verzameld.