PSV’er Madueke valt weer uit en lijkt onzeker voor duel met Ajax

EINDHOVEN (ANP) - De kans lijkt klein dat Noni Madueke zondag kan meedoen in de topper in de Eredivisie tussen Ajax en PSV. De aanvaller van PSV viel donderdag in de ontmoeting met AS Monaco in de Europa League in de 55e minuut uit.

Madueke greep na een sprintduel naar zijn linkerhamstring en maakte direct het gebaar dat hij gewisseld moest worden. De Belg Yorbe Vertessen verving hem. Madueke liep boos en teleurgesteld het veld af. De Brit miste dit seizoen vanwege blessureleed al wat wedstrijden. Tegen PEC Zwolle (3-1) maakte hij afgelopen weekeinde zijn rentree.

PSV won in augustus in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 4-0 bij Ajax. Madueke was toen een van de uitblinkers en scoorde twee keer in Amsterdam.

Kort na het uitvallen van Madueke moest ook Cody Gakpo zich laten vervangen. De international kwam, even nadat hij voor de 1-1 had gezorgd, na een luchtduel ongelukkig terecht. Gakpo liet direct weten dat hij niet verder kon, al verliet hij net als Madueke wel het veld op eigen kracht. De Portugees Armindo Bruma kwam Gakpo vervangen.