Publiek voelt kriebels als vanouds voor proefconcert André Hazes

De voorpret voor het proefconcert van André Hazes in de Ziggo Dome lijdt zondag bepaald niet onder de strenge voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen wegens het coronavirus. Wel is het een beetje wennen om weer naar een concert te gaan, melden bezoekers voorafgaande aan het concert.

"Het is bizar om hier nu met zo'n grote groep te zijn. Maar geweldig is het wel", zegt Rebecca uit Hoofddorp tegen het ANP. Edo is het daarmee eens. "Het is heerlijk om er weer even uit te zijn en iets leuks te doen."

Al de hele week keken bezoekers uit naar het testevenement van Fieldlab Evenementen. "Ik heb echt weer dezelfde kriebels als die ik eerder had voor een concert. Voor zover we dat na een jaar nog kunnen herinneren", zegt Bobby uit Enschede lachend.

Fan bij

Niet iedereen is zondag speciaal voor Hazes naar de Ziggo Dome gekomen. "Het maakte me eigenlijk niet uit wat er zou komen. Ik heb me gelijk aangemeld", zegt Isabel uit Den Bosch. Haar vriendin Juliet had hetzelfde. "Maar ik heb wel de hele week naar al z'n liedjes geluisterd, dus hij heeft er nu wel een fan bij."

In de zaal zitten zondag, net als zaterdag tijdens het danceconcert, zo'n 1300 mensen verdeeld in bubbels. Voorafgaand aan het optreden van Hazes verzorgen blues- en soulzanger Phil Bee en volkszangeres Sophie Straat het voorprogramma. Cabaretier Peter Pannekoek treedt op als speciale gast.