Quarantaineplicht Singapore vervalt voor reizigers uit Nederland

SINGAPORE (ANP/AFP) - Volledig gevaccineerde reizigers uit Nederland en meerdere andere westerse landen hoeven niet meer in quarantaine als ze naar Singapore reizen. De Aziatische stadstaat versoepelt het inreisbeleid stapsgewijs nu een groot deel van de bevolking volledig is gevaccineerd.

Reizigers uit Brunei en Duitsland konden vorige maand al gebruik maken van het speciale inreisprogramma van Singapore, dat 'Vaccinated Travel Lane' (VTL) wordt genoemd. Dat wordt nu ook opengesteld voor mensen uit Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Italië en Spanje.

Hoewel de quarantaineplicht vervalt voor gevaccineerde reizigers uit die landen, krijgen ze nog wel te maken met andere regels die verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen. Zo moeten ze voor vertrek en na aankomst een coronatest ondergaan. Jonge kinderen hoeven niet gevaccineerd te zijn als ze worden begeleid door iemand die gebruikmaakt van het programma.

In het welvarende Singapore zijn veel kantoren gevestigd van grote internationale bedrijven. De stadstaat staat ook bekend als een belangrijk knooppunt voor vliegverkeer. "Singapore kan niet voor altijd in lockdown blijven en afgesloten van de buitenwereld", zei premier Lee Hsien Loong eerder deze maand.

De eerste vlucht die in Singapore wordt verwacht na de verruiming van de regels, komt volgens de lokale krant The Straits Times uit Amsterdam. Die wordt uitgevoerd door Singapore Airlines. De nationale luchtvaartmaatschappij zegt dat veel mensen gebruik willen maken van het VTL-programma.