Queen Latifah krijgt oeuvreprijs BET Awards

Taraji P. Henson presenteert op 27 juni de uitreiking van de BET Awards. Dat heeft organisator Black Entertainment Television maandag bekendgemaakt. Het thema van de ceremonie in Los Angeles, die plaatsvindt met publiek, is Year of the Black Woman.

De Lifetime Achievement Award gaat dit jaar naar Queen Latifah. De oeuvreprijs wordt toegekend aan een muzikant of groep die veel heeft betekend voor de muziekindustrie. De categorie werd vorig jaar, toen de ceremonie virtueel plaatsvond, overgeslagen. In de jaren daarvoor ging de eer naar Mary J. Blige, Anita Baker en New Edition.

DeBaby en Megan Thee Stallion maken dit jaar kans op de meeste awards; zij sleepten ieder zeven nominaties binnen. Cardi B en Drake komen allebei in vijf categorieën in aanmerking voor een prijs.

De BET Awards worden sinds 2001 uitgereikt aan Afro-Amerikanen uit de film- en muziekwereld. Ook wordt ieder jaar de zwarte sportman van het jaar gekozen tijdens de uitreiking van de BET Awards. Vorig jaar vielen onder meer Lizzo, Chris Brown, Megan Thee Stallion, Issa Rae en Michael B. Jordan in de prijzen.