Raad van Journalistiek buigt zich 14 oktober over Hazes vs Story

De Raad van de Journalistiek behandelt de zaak tussen Roxeanne Hazes en Story op vrijdag 14 oktober. Dat heeft een woordvoerder aan het ANP laten weten.

Roxeanne diende een klacht in tegen het blad na een artikel waarin Story schreef dat zij zou hebben gelogen. De zangeres stelde recent op televisie dat haar moeder Rachel haar alleen heeft gelaten na het overlijden van haar vader, André Hazes sr. Roxeanne eist een rectificatie omdat Story volgens haar advocaat "een grens is overgegaan. Het blad wist dat de feiten anders lagen en heeft toch willens en wetens uitspraken van een vermeende huisvriend van de familie als feiten gepresenteerd."

Hoofdredacteur Guido den Aantrekker van Story vertelde onlangs in Shownieuws dat hij achter zijn tekst blijft staan. Het verhaal van de vermeende huisvriend zou worden bevestigd "door allemaal mensen die ik gesproken heb en die de familie al jaren kennen". Hij zei niet van plan te zijn het verhaal te gaan rectificeren, zelfs niet als de Raad van de Journalistiek de zangeres in het gelijk stelt.

De zangeres heeft volgens haar raadsman bewust ervoor gekozen een klacht bij de raad in te dienen en niet naar de rechter te stappen. "Wij willen dat de raad duidelijk maakt dat ook dit soort bladen of juicekanalen verplicht zijn journalistieke waarden als check en dubbelcheck of hoor- en wederhoor te respecteren", stelde hij eerder. "De Story suggereert in dit artikel dat het de waarheid is omdat iemand het zegt. Dat mag nooit een excuus zijn om die journalistieke waarden overboord te gooien."