Raceklasse voor vrouwen W Series slaat circuit Zandvoort over

LONDEN (ANP) - De W Series, de eerste raceklasse voor alleen vrouwelijke coureurs, vult ook het komende seizoen weer het bijprogramma van de Formule 1. Op de kalender van 2022 staan acht raceweekeinden gepland, maar het circuit van Zandvoort ontbreekt. Vorig jaar was de W Series wel onderdeel van de Dutch Grand Prix. De Nederlandse Beitske Visser, die vorig jaar als achtste eindigde in het kampioenschap, zal ook dit jaar weer uitkomen in de W Series.

De raceklasse doet vijf nieuwe circuits aan, onder meer die van het onlangs aangelegde circuit rond het Hard Rock-stadion in Miami in de Verenigde Staten. Daar opent de W Series het seizoen (6-8 mei). Circuit de Catalunya in Barcelona, Paul Ricard in Frankrijk, Suzuka in Japan en Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico zijn ook nieuw. Silverstone in Groot-Brittannië, de Hungaroring in Boedapest en Circuit of the Americas in Austin keren terug op de kalender.

"We hebben altijd onze intentie uitgesproken om van de serie een echte wereldwijde beweging te maken en deze kalender is de volgende stap om dat te bereiken", zei W Series-baas Catherine Bond Muir. "Vorig jaar zijn we een baanbrekend partnerschap aangegaan met de Formule 1 en onze getalenteerde vrouwelijke coureurs hebben bewezen dat ze thuishoren op het grootste podium van de autosport."

De W Series is bedoeld om een vrouwelijke coureurs de kans te geven op te klimmen naar de Formule 1. Sinds de Italiaanse Lella Lombardi in 1976 is er geen vrouw actief geweest in de koningsklasse.