Radiopresentator 1Twente neemt ontslag na coronaborrel in studio

Radiopresentator Jorik Heins van 1Twente heeft vrijdagmiddag in de uitzending ontslag genomen omdat in zijn studio een borrel plaatsvond waar de coronaregels niet werden gerespecteerd. Dat meldt De Stentor. Hij deelde zijn irritatie in de rechtstreekse uitzending met zijn luisteraars.

"Dit is niet de eerste keer dat ze hier corona negeren", zei Heins. "Ik heb principes. Ik stop bij 1Twente." De dj geeft zaterdag in De Stentor extra toelichting op zijn keuze, waar hij nog steeds achter staat: "We maken elke dag uitzendingen over corona. We interviewen de GGD, de burgemeester. We zenden Postbus 51-spotjes uit, dan heb je ook een voorbeeldfunctie. Maar de directeur denkt daar blijkbaar heel anders over."

Heins was co-presentator van De Ego Show op 1Twente. Op de borrel stonden zo'n twintig mensen op een kluitje het afscheid van een collega te vieren. Niemand droeg een mondkapje en de 1,5 meterregel werd ook niet gehandhaafd.

De dj had de borrel en zijn woede daarover eerst aangekaart bij 1Twente-directeur Flip van Willigen. Maar die zag er geen kwaad in omdat het een afscheidsborrel betrof. Heins werkte al jaren als vrijwilliger voor de zender.

1Twente was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.