Rammstein spreekt zich uit na nieuwe beschuldigingen wangedrag

BERLIJN (ANP) - Rammstein heeft zich na nieuwe beschuldigingen van wangedrag richting frontman Till Lindemann en de band uitgesproken op Instagram. De Duitse metalband laat weten elke vorm van geweld te veroordelen.

Na een concert in de Litouwse hoofdstad Vilnius beschuldigde een Noord-Ierse vrouw Lindemann ervan dat hij haar gedrogeerd had. Dat ontkent de band en een drugstest die de Litouwse autoriteiten uitvoerden, was negatief. Nu beschuldigen nog meer vrouwen de zanger van machtsmisbruik, geweld en seksueel wangedrag. "Rammstein rekruteerde met regelmaat jonge vrouwen, zodat Lindemann met hen seks kon hebben", stelt de Duitse omroep NDR.

"De publicaties van de afgelopen dagen hebben irritatie en vragen opgeroepen bij het publiek en vooral bij onze fans", schrijft de band. "De beschuldigingen hebben ons allemaal erg geraakt en we nemen ze uiterst serieus. We zeggen tegen onze fans: het is belangrijk voor ons dat jullie je op je gemak en veilig voelen bij onze shows - voor en achter het podium."

De band veroordeelt "elke vorm van geweld", schrijft Rammstein. De band vraagt ook om de mensen die de beschuldigingen hebben geuit niet te veroordelen. "Zij hebben het recht op hun mening. Maar wij, de band, hebben ook een recht - namelijk om ook niet veroordeeld te worden."