Rangers-coach Van Bronckhorst kijkt uit naar weerzien met Bosz

LYON (ANP) - Rangers-trainer Giovanni van Bronckhorst kijkt uit naar het treffen met Olympique Lyon, het laatste groepsduel in de Europa League. Beide teams zijn al zeker van een vervolg. Van Bronckhorst treft met Lyon-coach Peter Bosz een goede bekende. "Peter was een behulpzame aanvoerder van Feyenoord toen ik er nog in de jeugd speelde en technisch directeur toen ik terugkeerde. Hij is een vriend geworden", zei Van Bronckhorst, die sinds drie weken coach is van de ploeg uit Glasgow.

Lyon is al zeker van de groepswinst, terwijl Rangers FC op de tweede plaats niet meer te achterhalen is. Sinds zijn komst verloor de Schotse ploeg nog geen duel. "Het resultaat van het duel met Lyon maakt niets meer uit. We blijven tweede, maar dit is wel een mooi duel tegen een goede tegenstander. Het is een goede ervaring voor de spelers", aldus de opvolger van Steven Gerrard, die tussentijds overstapte naar het Engelse Aston Villa.

Van Bronckhorst, die ook een verleden heeft als speler bij de Rangers, zal niet met zijn sterkste elftal aantreden in Lyon. "Voor enkele spelers die normaal op de bank zitten is dit de kans om minuten te maken. Ze geven alles in de trainingen en daarvoor kan ik ze nu belonen."