Rapper DaBaby aangeklaagd voor geweld en diefstal

Jonathan Lyndale Kirk, beter bekend als rapper DaBaby, is aangeklaagd voor geweld en diefstal. Dat melden diverse media. De 29-jarige Amerikaan zou een man, de eigenaar van een vakantiehuisje, hebben aangevallen die de opnames van een videoclip wilde stoppen. Ook zou DaBaby de telefoon van de man hebben gestolen.

Het vermeende slachtoffer verhuurde het huisje in december vorig jaar aan de rapper voor de opnames van een videoclip. Een voorwaarde was dat DaBaby vanwege de coronamaatregelen maximaal twaalf mensen zou uitnodigen. Toen er uiteindelijk veertig man in het huisje aanwezig waren, probeerde de eigenaar de opnames te stoppen. Dat zou tot een handgemeen hebben geleid.

"Mr. Kirk lijkt te denken dat hij een stoere vent is, maar Mr. Kirk heeft het mis", staat in de aanklacht. Na de ruzie zou DaBaby met de anderen zijn gevlucht. Ze zouden naast de telefoon ook "waardevol keukengerei" van het slachtoffer hebben meegenomen.

Het is niet voor het eerst dat de rapper in aanraking komt met justitie. Eerder werd hij al eens veroordeeld voor marihuanabezit en was hij betrokken bij een overval.