Rapper DaBaby onder vuur na homofobe uitspraken

DaBaby ligt onder vuur vanwege uitspraken over hiv en homo's die hij deed op een festival in Miami. De Amerikaanse rapper vroeg tijdens zijn optreden alle aanwezigen om het lichtje van hun mobiele telefoon aan te doen behalve homo's "die seks hebben in parkeergarages" of degenen die seropositief zijn. Ook beweerde hij dat mensen met hiv "binnen twee of drie weken sterven".

Op sociale media zijn de uitspraken bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Fragmenten worden daarbij volop gedeeld.

DaBaby zegt op Instagram dat zijn woorden op internet zijn verdraaid en dat hij geliefd is bij zowel hetero's als homo's. Volgens de rapper hebben zijn homoseksuele fans geen aids, maar is de ziekte wel "smerig" en voor "junkies op straat". "Zelfs mijn homoseksuele fans hebben normen", aldus de artiest.

DaBaby, vooral bekend van zijn hit Rockstar met Roddy Ricch en de remix van Levitating met Dua Lipa, werd ook al bekritiseerd vanwege de keuze voor zijn gasten op het festival. Hij trad op na Megan Thee Stallion en bracht haar ex-vriend Tory Lanez het podium op. Vorig jaar augustus beschuldigde Megan Tory ervan haar in beide voeten te hebben geschoten.