Rapper Diddy beschuldigt drankbedrijf van racisme

De Amerikaanse rapper Diddy heeft een rechtszaak aangespannen tegen drankenconcern Diageo. De artiest beschuldigt het bedrijf ervan hun zakelijke overeenkomst te hebben verwaarloosd. Ook stelt Diddy dat het bedrijf niet heeft geïnvesteerd in zijn drankmerken omdat hij zwart is.

In de aanklacht zegt de rapper dat Diageo heeft geïnvesteerd in concurrerende merken, terwijl onder meer zijn tequilamerk DeLeón niet dezelfde steun kreeg. "Diageo heeft meneer Combs en zijn merken slechter behandeld omdat hij zwart is", staat onder meer in de rechtbankdocumenten. Ook wordt beweerd dat Diageo de distributie van de drankmerken van Diddy heeft beperkt tot bepaalde buurten, omdat het bedrijf heeft besloten dat het "zwarte merken" zijn. Sean Combs, zoals de rapper eigenlijk heet, stelt dat hij van plan is om een schadevergoeding van "miljarden dollars" te verhalen op Diageo.

Diageo ontkende de beschuldigingen in een statement aan diverse media en zei het te betreuren dat het niet is gelukt om het "zakelijke geschil" op te lossen. "Hoewel we de heer Combs respecteren als artiest en ondernemer, zijn zijn beschuldigingen ongegrond en we zijn ervan overtuigd dat de feiten zullen aantonen dat hij eerlijk is behandeld."

Diddy, die eerder ook onder meer de namen Puff Daddy en P Diddy gebruikte, werkt al ruim 15 jaar samen met de Britse drankproducent. De 53-jarige artiest werd in 2007 benaderd om wodkamerk Ciroc te promoten. In 2014 volgde de samenwerking voor het luxe tequilamerk DeLeón.