Rapper Donnie levert de overheid awards op

AMSTERDAM - De Rijksoverheid heeft woensdagavond complimenten gekregen voor het gebruik van sociale media. De overheid won drie prijzen op The Best Social Awards. Twee van de prijzen heeft overheid te danken aan de samenwerking met rapper Donnie.

Rapper Donnie had jongeren namens de overheid opgeroepen om een vuurwerkbril te dragen tijdens de jaarwisseling, met het lied Knalplanga. Dat kreeg prijzen in de categorie Beste copywriting en Beste influencercampagne.

Verder is minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken in de prijzen gevallen. Hij had de Beste Post van het Jaar: in februari tweette hij over een groot blauw brexitmonster. De NS won een prijs voor Beste Innovatie, met een thriller via WhatsApp. De prijs voor Beste Campagne ging naar #DOESLIEF, waarmee SIRE Nederlanders opriep om aardiger tegen elkaar te doen.

De publieksprijzen van The Best Social Awards worden op donderdag uitgereikt. Ook daarvoor is rapper Donnie genomineerd. Andere kanshebbers zijn presentatrice Gwen van Poorten, Chantal Janzen, Tim Hofman, Lize Korpershoek, Jesse Klaver, Bibian Mentel en Rico Verhoeven.