Rapper Murda ‘naar omstandigheden oké’ na eis van Turks OM

De Nederlands-Turkse rapper Murda maakt het "naar omstandigheden oké" nu het Turkse Openbaar Ministerie een celstraf tegen hem heeft geëist. Dat laat zijn manager vrijdag desgevraagd weten aan het ANP.

De 37-jarige rapper werd afgelopen week opgepakt toen hij van Kopenhagen naar Istanbul was gevlogen omdat er een onderzoek was gestart naar zijn songteksten. Hij zat een nacht in de cel. Volgens het OM in Turkije moedigen de songteksten het gebruik van drugs aan en daarom is een celstraf van vijf tot tien jaar tegen hem geëist, zo werd donderdag bekend.

Murda, oftewel Önder Doğan, wacht nu af hoe het verder zal gaan. "Maar het is natuurlijk geen fijn gevoel om rond te lopen, wetende dat er een straf tegen je is geëist terwijl je onschuldig bent", zegt zijn manager.

Bijstand

Als de aanklacht van het OM wordt aanvaard, moet de rapper ergens in de komende dagen voor de Turkse rechter verschijnen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft contact met Murda en geeft hem "consulaire bijstand".

De rapper werd in Nederland bekend met nummers als Dom Pérignon, IJs, Stretch en Shutdown. In 2019 scoorde hij een nummer 1-hit in de Single Top 100 met Rompe, een samenwerking met Priceless en Frenna.