Rapper Nuke Bizzle opgepakt na muziekvideo over Covid-19 fraude

Rapper Nuke Bizzle is vanwege kolosale fraude opgepakt. De 31-jarige Fontrell Antonio Baines schepte in muzikevideo's op over het rijk worden door speciale werkloosheidsuitkeringen die als gevolg van de coronacrisis worden uitgekeerd.

Nuje Bizzle wordt er nu volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles van verdacht samen met medeplichtigen ten onrechte voor meer dan 1,2 miljoen dollar (ruim 1 miljoen euro) aan speciale Covid-19 uitkeringen te hebben aangevraagd. Indien schuldig bevonden aan drie aanklachten die het OM tegen hem inbrengt, riskeert hij 22 jaar cel.

Nuke Bizzle rapt opgewekt over de mogelijkheden met identiteitsdiefstal, valse betaalpassen en onjuiste verblijfplaatsen uitkeringen te innen. Hij heeft een nummer zelfs 'EDD' genoemd, naar de Californische uitkeringsinstantie EDD, Departement Werkgelegenheid en Ontwikkeling. Die zorgt er volgens hem voor dat hij rijk wordt met Covid-uitkeringen.

Het enthousiasme van Nuke Bizzle over het functioneren van de EDD heeft zich niet beperkt tot rapnummers. Ook op Instagram heeft hij zich herhaaldelijk lovend geuit over de mogelijkheden om in deze coronacrisis de EDD geld afhandig te maken, meldden Amerikaanse media.