Raven dankbaar voor alle positieve reacties

Raven is dankbaar voor alle positieve reacties die de presentator heeft gekregen. De artiest gaf woensdag aan vanaf nu als Raven door het leven te gaan in plaats van Ryanne van Dorst. "Dank jullie allen voor de fijne reakties vandaag. Nu tijd voor bier", aldus Raven op Instagram Stories.

De artiest verheldert ook de uitspraak van de naam, die op zijn Nederlands moet worden uitgesproken. "Met een lange a zoals in tomaaaaaaaten."

Onder de Instagrampost met de aankondiging stromen de lieve berichten nog binnen. Onder anderen Georgina Verbaan, Victoria Koblenko, Ronnie Flex, Jim Bakkum en Marieke Elsinga lieten een reactie achter. "Wat een TOPnaam", schreef radio-dj en presentatrice Elsinga. "Fantastisch dat jij bestaat Raven", aldus Verbaan.

In de post schreef Raven graag te willen leven zonder "hokjesdwang" en vraagt de presentator om niet meer in de vrouwelijke vorm te worden aangesproken. "En dat begint met een nieuwe naam. Een naam die mij de vrijheid geeft om te zweven tussen links, rechts, boven en onder. Die past bij de ‘X’ die ik in mijn paspoort wil krijgen. Een naam die met mij meebeweegt en bij de spiegel past. Een naam die ik zelf kies. Raven."