Raymi Sambo baseert voorstelling op eigen seksuele ervaring

Regisseur Raymi Sambo heeft een voorstelling gemaakt waarvoor hij zich heeft laten inspireren door een verhouding die hij ooit had met een man met een heteroseksueel bestaan die niet uit de kast durfde te komen.

De voorstelling Poker, die op 10 november in première gaat, vertelt over vier mannen die een ‘heteroseksueel’ bestaan hebben maar elke vrijdagavond samenkomen voor seks met elkaar. Wanneer een van hen echter besmet blijkt met hepatitis-B, wordt het steeds moeilijker om hun twee verschillende werelden gescheiden te houden.

De rollen van de vier mannen worden gespeeld door acteurs Ayrton Kirchner, Syoma Ekhart, Reinier Demeijer en Said El Abboudi. Camilla Meurer vertolkt alle vrouwenrollen.

Sambo produceert met zijn gezelschap Raymi Sambo Maakt al jarenlang taboedoorbrekende interactieve theatervoorstellingen over heikele thema’s, zoals onlangs nog Zwarte Piet. Hiervoor won hij onder meer de Spotlight-award tijdens de Black Achievement Month en de Winq Diversiteitsprijs. Recent presenteerde Sambo nog een voorstelling over de Stonewall-rellen die een halve eeuw geleden in New York plaatsvonden.