Razzie-organisatie door het stof na nomineren kindacteur

De organisatie van The Golden Raspberry Awards, de prijzen voor de slechtste filmprestaties van het jaar, heeft een leeftijdgrens ingevoerd. Voortaan kunnen alleen nog maar acteurs en actrices worden genomineerd die boven de 18 zijn. Aanleiding is kritiek op het nomineren van de 12-jarige Ryan Kiera Armstong voor slechtste actrice.

John Wilson, oprichter van de Razzies, biedt in een verklaring zijn excuses aan en zegt dat Armstong van de lijst wordt gehaald. Volgens hem was de kritiek terecht. "Soms doe je dingen zonder na te denken", aldus Wilson. Ook stelt hij dat "iedereen fouten maakt". "Aangezien ons motto 'omarm je fouten' is, realiseren we ons des te meer dat we dat zelf ook moeten doen."

Armstrong was genomineerd voor haar rol in de film Firestarter, waarin ook Zac Efron een hoofdrol heeft. Ze speelt daarin een meisje dat dankzij bovennatuurlijke krachten dingen in brand kan zetten met haar geest.

De Razzie-nominaties werden eerder deze week bekendgemaakt. De film Blonde, over het leven van Marilyn Monroe, maakt dit jaar met acht nominaties de meeste kans. De 'prijzen' worden traditiegetrouw een dag voor de uitreiking van de Oscars uitgereikt.