Real Betis in beroep tegen twee thuisduels buiten eigen stadion

SEVILLA (ANP) - De Spaanse voetbalclub Real Betis mag voor straf twee thuiswedstrijden niet in het eigen stadion spelen vanwege een incident afgelopen zaterdag in het bekerduel met stadgenoot Sevilla. Middenvelder Joan Jordán van Sevilla werd toen op zijn achterhoofd geraakt door een staaf die vanuit het publiek was gegooid. De Spaanse bond wil dat Estadio Benito Villamarín voor straf twee wedstrijden dicht blijft, maar Real Betis kondigde aan in beroep te gaan.

Het bekerduel werd na het incident gestaakt. Jordán ging voor onderzoek naar het ziekenhuis en ontbrak een dag later op het veld toen de wedstrijd werd uitgespeeld. Dat gebeurde zonder publiek. Sergio Canales bezorgde Real Betis de winst: 2-1.

Volgens de Spaanse bond heeft Betis "onvoldoende maatregelen" genomen om zulke incidenten te voorkomen. De club uit Sevilla moet daarom twee thuiswedstrijden in een ander stadion gaan spelen. "We gaan in beroep, aangezien nu 50.000 seizoenkaarthouders worden gestraft voor de actie van één persoon", aldus de club.

Real Betis staat op de derde plek in La Liga, achter koploper Real Madrid en stadgenoot Sevilla. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini speelt komende maand in de Spaanse competitie thuis tegen Villarreal en Mallorca.