Real-coach Zidane ontkent te hebben gezegd dat hij vertrekt

BILBAO (ANP) - Coach Zinédine Zidane van Real Madrid heeft na afloop van de 1-0-overwinning bij Athletic Club ontkend dat hij zijn spelers heeft gezegd na dit seizoen te stoppen als coach van 'de Koninklijke'. "Hoe zou ik mijn spelers nu kunnen zeggen dat ik vertrek? Het is een leugen", zei de Franse trainer.

Een Spaanse radiozender en de website van Goal meldden eerder zondag dat Zidane, die een contract heeft tot medio 2022, een week geleden al aan de spelers hebben gezegd dat hij na de laatste speelronde zou vertrekken.

"Ik richt me op dit seizoen", benadrukte de coach. "Er is nog een wedstrijd te spelen en we gaan alles geven. Ik hecht alleen belang aan wat er in deze finale gebeurt. De rest, dat zien we wel na het seizoen." Real heeft in de Spaanse titelstrijd twee punten minder dan stadgenoot Atlético. Er is nog een speelronde in La Liga.

De coach had zaterdag wel gehint op een mogelijk vertrek door te zeggen dat er een tijd komt dat het moment daar is om te veranderen. "Ik doe dit tot het einde en dan komt er een moment dat het tijd is om dingen te veranderen. Voor iedereen, niet alleen voor mij. Voor de club, voor het welzijn van de club, voor de mensen", aldus Zidane cryptisch. "Ik zal niet weggaan omdat dat de makkelijkste optie is. Het is niet alsof ik me omdraai, wegloop en niet meer omkijk. Nee, er zijn momenten dat je er moet zijn en er zijn momenten dat het afgelopen is."

Mocht de Fransman wel vertrekken bij Real Madrid, dan zijn er al heel wat opvolgers genoemd. Zo worden voormalig Juventus-coach Massimiliano Allegri, voormalig Real-aanvaller Raúl Gonzalez en de vertrekkende Duitse bondscoach Joachim Löw al genoemd als mogelijke opvolgers.