Real-coach Zidane: Vinícius Júnior verdiende deze avond

MADRID (ANP) - Coach Zinédine Zidane van Real Madrid had na de thuiszege op Liverpool (3-1) in de eerste wedstrijd van de kwartfinales in de Champions League niets dan lof voor aanvaller Vinícius Júnior. De 20-jarige Braziliaan scoorde twee keer en bezorgde daarmee zijn ploeg een goede uitgangspositie voor de return komende week in Engeland.

"Ik vind het geweldig voor hem", liet Zidane na afloop weten. "We weten hoe goed hij kan voetballen, maar hij had een paar goals nodig om zijn zelfvertrouwen wat op te vijzelen. Hij verdiende deze succesvolle avond absoluut."

Vinícius Júnior stapte in 2018 van Flamengo over naar Real Madrid. Zijn indrukwekkende kwaliteiten als dribbelaar werden in de afgelopen jaren overschaduwd door zijn gebrek aan scorend vermogen. Voor het uitduel met City had hij in 105 wedstrijden voor Real Madrid slechts twaalf doelpunten gemaakt.

"Als je hem in de ruimte aanspeelt, is hij tot prachtige dingen in staat. Dat zag je wel bij zijn eerste goal", doelde Zidane op de behendige manier waarop de Zuid-Amerikaan een fraaie dieptepass van Toni Kroos aannam en daarna beheerst tot scoren kwam.