Real-spits Benzema na ruim 5 jaar terug in Franse selectie

PARIJS (ANP) - Aanvaller Karim Benzema van Real Madrid is na een absentie van ruim vijf jaar teruggekeerd in de Franse voetbalselectie. Bondscoach Didier Deschamps heeft de 33-jarige spits opgenomen in zijn ploeg van 26 spelers voor het komende EK.

Benzema raakte in 2015 verzeild in een afpersingszaak met een seksfilmpje. Sindsdien werd hij niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg. In oktober van dit jaar moet hij voor zijn rol in het schandaal terechtstaan.

Benzema speelde tot dusver 81 interlands waarin hij 27 keer tot scoren kwam. Hij is dit seizoen namens Real Madrid goed voor 29 doelpunten in alle competities.

Afpersingszaak

Benzema reageerde woedend toen hij door Deschamps in 2016 buiten de EK-selectie werd gehouden wegens de slepende afpersingszaak. Volgens de trefzekere spits was de Franse bondscoach "gezwicht voor de druk van een racistisch deel van Frankrijk". Deschamps zei daarna dat hij deze opmerkingen van Benzema nooit zou vergeten. Hij heeft echter nooit verklaard dat hij de aanvaller niet meer zou selecteren.

Zonder Benzema veroverde Frankrijk in 2018 de wereldtitel. Bij het EK in 2016 pakte de ploeg van Deschamps zilver.

Met Benzema en andere topspitsen als Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Wissam Ben Yedder en Kingsley Coman behoort Frankrijk bij het komende EK opnieuw tot de favorieten. De ploeg van Deschamps speelt in de zware groep F tegen Duitsland, Hongarije en Portugal.