Reboot Dexter in november van start

De makers van de reboot van Dexter hebben zondag de eerste trailer laten zien van de miniserie, die Dexter: New Blood gaat heten. Ook maakte zender Showtime op de virtuele versie van Comic-Con bekend dat de show in de VS op 7 november begint.

Showrunner Clyde Phillips liet tijdens een q&a weten dat New Blood niet gewoon een negende seizoen is van de hitserie, die in 2013 eindigde. "We willen erin duidelijk maken dat er tien jaar voorbij zijn gegaan in de tussentijd. Het verhaal gaat dan ook verder op een hele andere plek dan Miami." In de nieuwe serie leeft Dexter onder de naam Jeff Lindsay, een verwijzing naar de auteur van het boek waarop de serie gebaseerd was, in een winters plaatsje in de noordelijke staat Massachusetts.

Van Dexter werden acht seizoenen gemaakt. Michael C. Hall werd voor zijn vertolking van Dexter vijf keer genomineerd voor een Emmy, en won een Golden Globe en een SAG Awards voor de rol. De show werd daarnaast tussen 2008 en 2011 vier keer genomineerd voor de Emmy voor beste dramaserie, maar greep iedere keer naast het felbegeerde beeldje.