Rechtbank behandelt gewapende overval op Fred van Leer

De rechtbank in Rotterdam behandelt woensdag de gewapende overval op stylist en presentator Fred van Leer. Tijdens de zitting staat de 23-jarige Amsterdammer Oualid S. terecht, die ervan wordt verdacht dat hij op 18 november vorig jaar geprobeerd heeft Van Leer thuis te overvallen.

Van Leer kreeg die dag twee mannen gekleed in een uniform van PostNL aan de deur. De stylist deed de deur open en liep de twee in het trappenhuis tegemoet. Zodra hij zag dat een van hen een pruik droeg, rook hij onraad. Van Leer schopte de voorste man van de trap, waarna hij door een van de verdachten werd bedreigd met een vuurwapen. De stylist liep bij de overval een gebroken en gekneusde rib op.

De verdachte werd enkele weken na de overval gearresteerd. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van een poging tot afpersing met geweld, bedreiging met een vuurwapen, bedreiging van de chauffeur van Van Leer, heling en vuurwapenbezit.

S. heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij de overval. Volgens het OM is het DNA van de man gevonden op een achtergebleven schoen en de scooter waarmee de verdachten naar het huis van Van Leer reden.

Naar de tweede verdachte is de politie nog steeds op zoek.