Records brekende stuntman Dick Sheppard (90) overleden

De Britse stuntman Dick Sheppard is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn familie bekend. Sheppard speelde in meer dan vijfhonderd films, waaronder The Italian Job en twee James Bond-films.

"Zijn laatste wens was dat wij als familie in besloten kring kunnen rouwen. Zodat we kunnen stilstaan bij niet alleen zijn filmrollen, maar ook bij zijn rollen als echtgenoot, vader, grootvader en overgrootvader", aldus de nabestaanden in een emotionele Facebook-post.

Sheppard, die zijn hele leven in Gloucester woonde, stond bekend als een enorme waaghals. Even had hij in het Guinness World Book Of Record de meeste records op zijn naam staan. Vaak voerde hij zijn stunts uit met motorvoertuigen, waarvoor hij volgens zijn familie "een obsessie" had. Zijn eerste stunt deed hij op 9-jarige leeftijd.

Een van zijn meest memorabele stunts deed hij in een ruim 30 meter lange tunnel die volledig in brand stond. Met een legermotor reed hij daar met volle snelheid door de vlammen heen. Vier anderen die daarvoor hetzelfde probeerden gingen dood als gevolg van de stunt.

Na zijn pensioen werd Dick Sheppard een graag geziene spreker. Ook verscheen er een boek over hem.