Regisseur Britney-documentaire reageert op kritiek van popster

Samantha Stark, de regisseur van de veelbesproken documentaire Framing Britney Spears, heeft zich uitgesproken over de negatieve reactie die de popster gaf nadat de docu in februari verscheen. Spears zei destijds op sociale media zich te schamen voor hoe ze werd neergezet, wat ertoe leidde dat ze twee weken lang moest huilen en zich thuis opsloot.

Stark zegt tegen The Hollywood Reporter niets dan empathie en steun voor Britney te hebben. "Toen we aan de film begonnen hebben we het uiteraard gehad over bepaalde momenten die wellicht traumatiserend kunnen zijn voor Britney en haar familie. Maar omdat er zoveel dingen zijn waaruit blijkt dat Britney tegen haar wil in in een hoek gedrukt is, wilden we dat juist duidelijk maken. Denk aan vele paparazzifoto's waarop ze belachelijk gemaakt wordt. We hadden haar graag zelf het woord gegeven om daarover te spreken, maar dat is niet gelukt. Ik kan me voorstellen dat ze boos is om de documentaire, maar nogmaals: het was onze bedoeling om kijkers meer context te geven over haar situatie, wat denk ik gelukt is."

De documentaire is genomineerd voor een Emmy Award en lijkt inderdaad behoorlijk wat losgemaakt te hebben. Spears, die al sinds 2008 haar vader Jamie als curator heeft, mocht onlangs zelf een nieuwe advocaat aanstellen van de rechter. Deze nieuwe raadsman, Mathew Rosengart, gaat agressief te werk en heeft al een motie ingediend om Jamie te laten verwijderen. Ook wil hij de zitting van eind september naar voren te trekken en deze kwestie zo snel mogelijk te laten behandelen.