Regisseur onthult Batmanpak voor nieuwe film

Regisseur Matt Reeves heeft de eerste beelden getoond van Robert Pattinson als Batman. In een mysterieuze video krijgen fans voor het eerst een deel van het pak te zien dat hij als de superheld zal dragen in film The Batman.

In het clipje is ook het eerste stukje van de filmmuziek te horen, gecomponeerd door Michael Giacchino. Reeves laat vrijdag op Twitter weten dat hij niet kan wachten tot de bioscoopbezoekers de volledige score van de film kunnen horen.

Eind vorige maand liet Reeves weten dat de opnames van The Batman van start waren gegaan. De film kende een lange aanlooptijd. In 2014 maakte studio Warner Bros bekend dat het werkte aan een film rond Batman met Ben Affleck in de hoofdrol. Hij was het jaar daarvoor al gecast als de vleermuisman voor de films Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), Suicide Squad (2016) en Justice League (2017).

Affleck zou de Batman-film ook gaan schrijven en regisseren, maar maakte in 2017 bekend dat hij die taken liet vallen om zich te richten op het spelen van 'the caped crusader'. Reeves nam het script en de regie van hem over en koos daarbij voor een jongere Batman. In mei werd bekend dat Pattinson was gestrikt voor de titelrol. Hij is de jongste acteur ooit die het alter ego van miljardair Bruce Wayne speelt.

The Batman moet in de zomer van 2021 in première gaan.