Regisseur Sarah Polley slachtoffer 1 aprilgrap van eigen kind

Regisseur Sarah Polley moet de Oscar die ze vorige maand kreeg voor Women Talking weer inleveren. De Canadese kreeg zaterdag daarover een brief. Maar al snel bleek dat het om een 1 aprilgrap ging van een van haar kinderen.

In de brief die Sarah deelt op Twitter valt te lezen dat er iets was misgegaan tijdens de uitreiking. Ze mag daarom nog een weekje genieten van de Oscar maar moet het beeldje daarna terugsturen. De prijs was namelijk bedoeld voor All Quiet on the Western Front. Volgens de briefschrijver heeft die film ook het meeste recht op de award.

In de keurig getypte brief staat verder dat de organisatie van de Oscaruitreiking op het moment dat de winnaar bekend werd gemaakt merkte dat het fout ging. Er werd niet ingegrepen omdat een nieuwe La La Land-blunder te veel stof zou doen opwaaien en "de inwoners van Toronto waarschijnlijk heel kwaad zou maken". In 2017 werd La La Land ten onrechte genoemd als winnaar van de categorie Beste Film, terwijl de award eigenlijk voor Moonlight bestemd was.

Oprechte excuses

De briefschrijver geeft ook nog aan dat het echt niet om een 1 aprilgrap gaat. "Dit is veel te wreed om een grap te zijn. Daarom bieden we onze oprechte excuses aan voor het eventuele ongemak dat we u hebben bezorgd."

Op Twitter kreeg Sarah veel reacties op de grap van haar 11-jarige kind. Het kind wordt door veel volgers geprezen vanwege de humor in de brief.