Release Godzilla vs. Kong twee maanden vervroegd

Waar bijna elke bioscoopfilm is uitgesteld vanwege de coronacrisis, heeft Warner Bros. besloten om Godzilla vs. Kong twee maanden eerder uit te brengen dan verwacht. De monsterfilm wordt nu op 26 maart gereleaset in plaats van op 21 mei, meldt Variety.

Godzilla vs. Kong, waarin hoofdrollen zijn voor onder meer Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall en Brian Tyree Henry, verschijnt in de Verenigde Staten tegelijkertijd in de bioscoop als op streamingplatform HBO Max. Buiten Amerika is HBO Max niet beschikbaar en komen de films wel exclusief in de bioscoop uit.

Warner maakte onlangs bekend dat het alle films die voor 2021 gepland staan, op beide platformen aan te bieden. Alhoewel de filmstudio benadrukte dat het om een tijdelijke regel gaat in verband met de bioscoopsluitingen tijdens de coronacrisis, zorgde de beslissing in de afgelopen weken voor veel discussie over de toekomst van bioscoopfilms. De vrees bij veel bioscoopliefhebbers is dat steeds meer studio's ervoor zullen kiezen hun titels online uit te brengen.