Renate Gerschtanowitz ontwerpt kledingcollectie

Renate Gerschtanowitz (42) kondigde vorige week de lancering van haar capsulecollectie voor het modemerk Studio Anneloes aan en gaat in een interview met De Telegraaf verder in op haar nieuwste project. "Ik heb elk stuk zelf samengesteld, want het moest natuurlijk wel mijn stijl uitstralen".

"Ik wilde graag een basiscollectie maken die je het hele jaar door kunt dragen en met elkaar kunt combineren. Ik hou van comfort: kleding mag niet knellen, dan zit je er de hele tijd aan te plukken. Daarnaast heb ik er een hekel aan om de hele dag met mijn outfit bezig te zijn. Ik wil best aandacht aan mijn uiterlijk besteden, maar niet uren voor de kast staan. Deze stukken kun je op alle momenten van de dag aan: in het jurkje breng ik bijvoorbeeld mijn kinderen naar school, maar ik draag het ook na het werk als ik met vrienden ga borrelen. Dan hoef ik alleen maar schoenen en eventueel een tas te wisselen en ben ik klaar om door te gaan," aldus Renate.

Modeliefhebbers die van veel kleur houden zijn bij Renate niet aan het juiste adres. "Kleur is niet mijn ding, zwart wel. Dat draag ik het hele jaar door. Daarom heb ik slechts twee tinten gebruikt: zwart en poeder. Dat staat voor stoer versus zacht en donker versus licht. Ik vind bijvoorbeeld dat je zwart heel goed kunt dragen in de zomer. Mijn smaak is een beetje Frans, klassiek en tijdloos en dat past daar wel bij. Dat heeft ook te maken met het feit dat ik al vanaf mijn zestiende als model werkte in het buitenland. Overdreven en opvallende kleding was daar tijdens castings not done. Ook praktisch is dat de collectie leeftijdsloos is. De blazer met de bermuda draag ik bijvoorbeeld zelf, maar mijn moeder heeft hem ook."

Renates echtgenoot Winston ziet haar het liefst in een jurkje met hakken eronder. "Maar ook in een spijkerbroek met gympen en make-uploos op de fiets. Een beetje meisjesachtig. Daarnaast pak ik regelmatig een overhemd uit zijn kast en dat vindt hij ook prachtig staan."