René Froger en Brace aan de bak voor Vet Fit

AMSTERDAM - René Froger, Brace, Anne-Marie Jung en OG3NE-zangeressen Lisa, Amy en Shelley Vol zijn woensdagmiddag begonnen met een flinke uitdaging. Voor het nieuwe SBS6-programma Vet Fit proberen ze in honderd dagen fitter en gezonder te worden.

Bij de start van de uitdaging in Muiden, waar direct ook de kick-off werd opgenomen, werd het zestal een voor een met de neus op de feiten gedrukt. Vooral René Froger en Brace zullen aan de bak moeten in de strijd tegen de kilo's, versnaperingen en soms ook de luiheid. "Ja, ik moet absoluut aan de bak", aldus René, die het nieuwe jaar al met een goede stap begon. "Ik ben nu zes weken gestopt met roken. Dus dat is al een sprong vooruit. En ik ben al heel langzaam weer aan het lopen en aan het fietsen. Ik heb goede hoop dat het allemaal goed gaat komen."

Voor Brace is helemaal het punt aangebroken om de handen uit de mouwen te steken, zo motiveerde hij zichzelf. "Ik moet het niet alleen zeggen, maar ook écht gaan doen. Ik zit gewoon in de graad van obesitas. Dan kom je in aanmerking voor een maagband. Dat is zo raar om over jezelf te horen. Het kwartje moet nog vallen", aldus de zanger. Brace' grootste zonde is naast het roken het drinken van energiedrankjes. "Ik drink er wel vijf op een dag. Nou dan weet je wel hoeveel suiker dat is. Als ik dat laat staan, heb ik al een goed begin", denkt hij.

Marathon

Ook voor René is het zaak om straks alle lekkernijen te laten staan. "Mijn vrouw is net met een kleregang naar huis gereden om alle kasten leeg te maken", grapt hij. Gelukkig steunt Natasja hem op alle manieren en ook zijn dochter doet mee aan Vet Fit. Doel voor René is om fit aan de Toppers-concerten in mei te beginnen. De zanger heeft zich bovendien ingeschreven voor de marathon van New York, die hij gaat lopen met zijn drie zoons.

De deelnemende BN'ers hebben zo ieder hun eigen doel om met Vet Fit fitter en gezonder te worden. Ze hopen ook kijkers te inspireren met de actie. Wie meedoet ontvangt regelmatig work-outs, recepten en tips én kan zijn of haar eigen resultaten en ervaringen ook delen met heel Nederland. Er hebben zich al duizenden deelnemers aangemeld.

Vet Fit is vanaf 6 maart bij SBS6 te zien. De presentatie is in handen van Irene Moors.

0 Reacties Doe mee met de discussie →