René van Kooten en Dominique de Bont in Zodiac de Musical

De eerste namen van de cast van Zodiac de Musical zijn bekendgemaakt. Onder meer René van Kooten en Dominique de Bont zullen de hoofdrollen op zich nemen.

In de voormalige Koepelgevangenis van Breda gaat de nieuwe Nederlandse musical Zodiac in mei in première. In de voorstelling over onder meer duurzaamheid en astrologie zijn er verder rollen weggelegd voor Hilke Bierman, Dennis Willekens en Marcel Visscher.

"Na een coronatest voor alle castleden en de creatives hebben we een eerste workshop met elkaar mogen beleven. De feedback en energie uit de groep hebben ons zoveel inspiratie gegeven om nu echt de laatste puntjes op de i te gaan zetten voor het script, de songs en de innovatieve technologie die we gebruiken. Het wordt een heel bijzondere belevenis", aldus regisseur Willem Spaaij.

Er werken meerdere bekende namen uit de musicalwereld mee aan Zodiac. De choreografie is in handen van Stanley Burleson en Dick van den Heuvel nam het script voor zijn rekening. Bezoekers zien in Zodiac de toekomst van de aarde vanuit de ogen van de twaalf sterrenbeelden. De voorstelling speelt zich letterlijk in de lucht af. Door de ronde zaal en hoogte van de koepel worden bezoekers aan alle kanten door het verhaal omgeven.

De voorstelling zal als de coronamaatregelen dat toelaten in ieder geval twee maanden spelen in Breda, vanaf mei. Donderdag om 11.00 uur start de kaartverkoop.